Kampaň s názvem Velká osobnost potřebuje velkou porci masa značky kočičích krmiv Shelma běží již od 11. září. K vidění byla v televizi, online, kinech či outdoorovém prostředí v České republice. Kampaň staví na zcela novém positioningu značky „Víc masa pro každou kočku”, který připravili v Konektor Digital ve spolupráci se stratégem Tadeášem Novákem a Tomášem Mrkvičkou. Na novém positioningu spolupracovala dále výzkumná agentura Simpy5, která zpracovala segmentační studii.

Shelma hledala nový positioning značky na trhu s kočičím krmivem a jako stěžejní v Konektoru identifikovali množství masa. „Z průzkumů se nám ukázalo, že zákazníci ví, že by kočky měly jíst maso, ale jeho množství v krmivu nesledují. Věří značkám, které kupují, přitom Shelma jej nabízí výrazně více,” vysvětluje Lukáš Bašta, kreativní ředitel Konektor Digital.

Ukazujeme kočičí osobnosti a kreativitu paniček

Právě na množství upozorňuje i komunikační kampaň s Velkými kočičími osobnostmi. „Abychom cílové skupině odprezentovali benefity krmiva Shelma, prezentujeme jejich kočky jako osobnosti – každá kočka má totiž více než jedno jméno,” pokračuje Bašta vysvětlením konceptu. Silný insight stojí právě na tom, že majitelé dávají kočkám přezdívky podle jejich chování.

V kampani tak můžeme vidět kulinářskou hvězdu Rozmarýna Mlsálka nebo dobyvatele obývákových vrcholů Ferdinanda Lezeckého. „Do konceptu jmen jsme se zamilovali naprosto okamžitě. Ve finální komunikaci se nám podařilo propojit benefity značky spolu s emocemi, které jsou pro tuto kategorii velmi důležité,” uvádí Andrea Němcová ze společnosti Partner in Pet Food, která značku Shelma vyrábí.

Výborné výsledky v testování

Pro společnost Partner in Pet Food jde o jednu z největších kampaní, a tak se nechtělo nechat nic náhodě – koncept se testoval na úrovni storyboardu v České republice a Německu v Behavio Labs. „Celou dobu bylo vidět, že jsme se trefili a že kreativa performuje hodně vysoko. Zábavný koncept ocenili spotřebitelé na obou dvou trzích!” upozorňuje Andrea Němcová.

Kampaň „Velké osobnosti potřebují velkou porci masa” fotil Patrik Klema, o produkci spotu se postarala Final_2. Správu výkonnostní části kampaně pak měla na starosti agentura PHD Media Česká republika.

Zpět do článků